در این شرایط کرونایی و شیوع مرگبارش، بسیاری از کسب و کارها ازجمله صنعت بازی نیز از آسیب این غول در امان نماندند. از این رو سایت معتبر بازیکده در این مقاله به تاثیر کرونا بر بازیهای رایانهای می پردازد.
سال ۲۰۲۰ میتوانست به سال بزرگ و مهمی برای صنعت بازیهای ویدیویی مبدل شود. عرضه کنسولهای نسل جدید و برخی از موردانتظارترین بازیهای در این سال بهانههای کافی و خوبی بودند تا چشم انتظار فرا رسیدن امسال باشیم. اما کرونا نگذاشت. مثل خیلی از کسب و کارهای دیگر، صنعت بازی هم در برابر این بیماری مهلک در امان نبود. و شیوع آن روی کنفرانسهای خبری، بازیها و کنسولها تاثیر گذاشته است.
ساخت بازی به صورت دورکار
تاثیر کرونا بر بازیهای رایانهای و بازیسازان، مشکلات بیشماری را ایجاد کرد. قرنطینه کشورها و فاصلهگذاری اجتماعی مانع از ادامه کار کمپانیها به شکل همیشگی شد. و این سوال را به وجود آورده که صنعت در این دوران و دنیای بعد از کرونا چطور به فعالیت خودش ادامه میدهد. این سوالات از پرسشهایی بزرگ و مشخص چون «آینده رویدادهای مهمی چون E3 چگونه خواهد بود؟» شروع میشود. و به سوالات کمتر فکر شدهای چون «چطور میتوان از سلامت کارمندان محفاظت کرد؟» میرسد.
اما چالش اصلی کار کردن از خانه است. برای هر بازیسازی که به زندگی در محل کار عادت کرده، اولین قدم ایجاد این ذهنیت بوده که کار کردن در خانه تفاوتی نباید با گذشته داشته باشد. راهکاری کاربردپذیر چرا که مشخص نیست این همهگیری چقدر طول بکشد. برای مثال کارمندان استودیو Riot مجبور شدند تا نسخه بتا بازی اکشن جدید خودشان یعنی Valorant را کاملا از راه دور عرضه کنند. و به دنبال راهی باشند که بتوانند آن را به درستی انجام دهند.

فعالیت بازیسازان در دوران کرونایی
آنا دانلان (Anna Donlon)، تهیه کننده بازی توضیح میدهد: «ما برنامههایی زندهای با همراهی چندین اینفلوئنسر ترتیب داده بودیم. که همزمان با عرضه بتا آنها را اجرایی کنیم. ما کامل برنامه را تغییر دادیم و این برنامهها را به جای فیزیکی، مجازی برگزار کردیم. ما همچنین به تیمها و شرکای زیادی وابسته هستیم تا به عرضه Valorant کمک کنند.»
بانجی، استودیویی که مقر اصلی آن در شهر سیاتل قرار دارد، برای مثال آنها کارمندانشان را با لپتاپهای مناسب مجهز کردند. و برای تست و آزمایش بازی از گوگل استدیا استفاده کردند. تا برخی از مشکلات مهم و اصلی به حداقل برسند.
پاتریک اوکلی (Patrick O’Kelly)، کارمند ارشد بانجی اینگونه شرح میدهد: «برگزاری جلسههای تست بازی در این ابعاد کار سختی نیست. و نیاز به پهنای باند فراوانی دارد. برای همین استیدیا با ما همکاری کرده تا مقدمات آن فراهم شود و به نظر میرسد که این راهحلی فوقالعاده برای ما باشد.»
درست مانند Riot و بانجی، استودیو فنلاندی رمدی (Remedy)، سازنده بازیهای کنترل و Alan Wake که بیش از ۲۶۰ کارمند از ۲۵ کشور دنیا دارد. کارش را به صورت دورکاری آغاز کرده است. برای آنکه محیط و شرایط کاری در خانه هم ایجاد شود. رمدی صندلیهای محل کار کارمندانش را به همراه وسایل مورد نیاز به خانههایشان فرستاده است.
دردسر و مشکل برخی از کارمندان استودیوها برای برقراری ارتباط از راه دور مشکلات فنی را حتی بغرنجتر از قبل هم کرده است. یک کارمند از یک شرکت بازیسازی بزرگ که نمیخواهد نامش فاش شود، میگوید: «ما نمیتوانیم با استریم کردن دکستاپ جلسات تست بازی را به خوبی برگزار کنیم. بحث و تبادل نظر در مورد تصمیمات مربوط به بخش طراحی نیز با مشکل مواجه شده است.»
اما برای برخی از کمپانیهای کوچکتر چون Frictional Games، سازنده بازیهای Soma و Amnesia، این تغییر راحتتر بوده است. توماس گریپ (Thomas Grip)، رییس این کمپانی توضیح میدهد: «دورکاری همیشه برای ما یک انتخاب بوده است. و بیشتر کارمندهای ما به این شکل کار میکنند.»
مقاله پیشنهادی: بررسی برخی از اتفاقات مهم بازیهای رایانهای در سال 2021
مبارزه با چالشهای سلامتی پنهان کرونا
شرایط کاری سخت برخی از استودیوها و علنی شدن کرانچ آنها در چند سال اخیر، سلامت کارمندان به یکی از موضوعات مهم تبدیل شده است. در بحبوحه همهگیری و تاثیر کرونا بر بازیهای رایانهای، این صحبتها در مورد سلامت فیزیکی، ذهنی و احساسی کارمندان شکل دیگری به خود گرفته است. گریپ میگوید: «بزرگترین مشکلات احتمالی این هستند که تعداد زیادی از کارمندان کمپانی مریض شوند. یا برخی از همکاران مهممان در انجام کارشان مشکل داشته باشند.»
برخی از خیریههای مربوط به سلامت روان بازیهای ویدیویی متوجه افزایش تعداد مراجعه کنندگان از زمان شروع همهگیری شدند. سازمان استرالیایی CheckPoint گزارش داده که بازدید از وبسایتش ۱۲۸ درصد بیشتر شده است. و همچنین پیامهای زیادی از سمت بخش منابع انسانی استودیوهای مختلف دریافت کردهاند. که درخواست کمک و پشتیبانی برای کارمندانشان را داشتند که حالا از راه دور کار میکنند.
برای همین اولویت قرار دادن سلامت روان کارمندان تبدیل به هدف اصلی برنامه بسیاری از استودیوهای بازیسازی برای دوران قرنطینه است. یوبیسافت، کمپانیای که نزدیک به ۱۶ هزار کارمند دارد، به برخی از کارمندانش اجازه داده تا به خانههایشان برگشته و دورکار باشند. تا بتوانند در کنار خانواده و دوستانشان بمانند.
ایجاد زیرساختهای پشتیبانی از کارمندان
استودیو رمدی زیرساخت داخلی مخصوص برای پشتیبانی از سلامت روان کارمندانش ایجاد کرده است. پوها (مدیر ارتباطات رمدی) در این باره میگوید: «ما کارمندان زیادی داریم که به فنلاند آمدهاند. و لزوما مثل ما که اینجا به دنیا آمدیم، آن شبکه از دوستان و آشنایان را ندارند. برای همین ما قطعا میخواهیم مطمئن شویم که همه میدانند که ما در کنارشان هستیم.» این زیرساخت پشتیبانی شامل حال کارمندان دورکار هم میشود. یک خط تلفنی ویژه هم از سمت شرکت بیمهای که به رمدی خدمات درمانی ارائه میدهد. ایجاد شده تا کارمندان بتوانند در مورد مشکلاتشان صحبت کنند.
برای استودیو Riot نیز یک محیط کار سالم و خوشحال یکی از استراتژیهای اصلی برای مقابله با این شرایط است. دانلان میگوید: «کارمندان شرکت ما و خانوادههایشان نگرانی اصلی من هستند. من میخواهم تیم من سالم باشند، هم از لحاظ فیزیکی و هم روانی. برخی از ما فرزندانی داریم که حالا در خانه به تحصیل ادامه میدهند یا عزیزانی داریم که به مراقبت نیاز دارند. »
مشخص نیست که ساخت بازیهای ویدیویی بعد از همهگیری و تاثیری که کرونا بر بازیهای رایانهای داشت، چه تغییری خواهدکرد. احتمالا دورکاری بیشتر شود، حالا که مشخص شده واقعا شدنی است. تاخیر خوردن عرضه بازیها یا حتی اعلام نشدن زمان دقیق انتشارشان ممکن است رایجتر از گذشته شود. چرا که کرانچ کردن و کار کردن کارمندان در شرایطی سخت احتمالا به سنتی تکرارنشدنی تبدیل میشود. امیدواریم زمانی که شرایط جهانی به حدی از عادی بودن برسد، همه از جمله صنعت بازی از این بحران بیسابقه درسهایی بگیرند.
تبلیغات متنی: آخرین و بهروزترین اخبار علم و فناوری در janjalinews
<< کاربران عزیز نظرات خود با کارشناسان سایت معتبر بازیکده در میان بگذارید >>
۲ دیدگاه
بازتاب ها: بازی سایه انتقام با فرماندهی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی - دنیای بازی
بازتاب ها: استودیو کویی تکمو بازی های جدیدی در 2021 عرضه خواهد کرد - دنیای بازی